HANDELSBETINGELSER


Disse handelsbetingelser finder anvendelse på private forbrugers køb af varer på ferm LIVINGs webshop. Det er ikke muligt at bruge eventuelt VAT/CVR-nummer på webshoppen. Køber du som erhvervskunde indenfor EU i denne webshop skal du selv stå for moms refusion.

Hvis du ønsker at handle som erhvervsdrivende kan du kontakte vores kundeservice på info@fermliving.com

Websitet ejes af ferm LIVING ApS, Laplandsgade 11, 2300 København S, Danmark, Telefon: +45 7022 7523, e-mail: info@fermliving.com, CVR.: 30070186.
Købsaftaler på webshoppen indgås på dansk, engelsk eller tysk.

BETALING
Vi tager imod betaling med Dankort, Visa/Dankort, MasterCard, PayPal, Sofort (DE), iDeal (NL) og MobilePay (kun DK). Vi tager ikke kortgebyrer. Beløbet trækkes først, når varen afsendes.
Hvis du har bestilt flere varer, og en af varerne er i restordre, trækker vi først betalingen for denne vare, når varen afsendes.

PRISER
Du kan vælge mellem at få priserne vist i DKK, SEK, engelsk pund eller EURO.
Priserne er angivet inklusiv 25% moms. Såfremt du vælger levering til et land udenfor EU, hvor der ikke skal betales dansk moms, vil prisen blive angivet uden moms ved check out.
For varer til levering i Tyskland beregnes 19% moms.
Oven i prisen skal tillægges prisen for fragt – se fragtpriser nedenfor.

BESTILLINGSFORLØB
Vores webshop foregår på følgende måde: Du samler dine ønskede varer i indkøbskurven ved at klikke på knappen ”TILFØJ TIL KURVEN” (knappen er ud for hvert produkt). Når du har samlet de varer, som du ønsker at købe, skal du klikke på ”GÅ TIL BETALING” (knappen findes øverst i varekurven). Herefter kommer du til et betalingsvindue. I dette vindue godkendes det samlede beløb for ordren endnu en gang samtidig med, at betalingsoplysninger angives. Inden afgivelse af dette bindende tilbud kan du til enhver tid og på ethvert sted ændre og se de angivne data ved at trykke på tilbageknappen i din browser. Derudover består altid muligheden for at afbryde bestillingen inden afgivelsen af den bindende bestilling ved at lukke dit browservindue. Efter du har bekræftet din ordre vil du automatisk modtage en kvittering på e-mail, hvor din bestilling er angivet. Vi opbevarer ikke købsaftalerne.

LEVERINGSTID OG FRAGTPRISER

Alle ordrer pakkes på vores lager i Danmark indenfor 1-3 hverdage. Bestiller du inden kl. 14.00 på en hverdag, så bestræber vi os på at sende din ordre afsted samme dag. Alle kunder, der betaler med kort, er dog underlagt valideringskontrol, og ferm LIVING forbeholder sig retten til at forsinke en ordre, hvis vi mener, at yderligere sikkerhedskontrol er nødvendig. Når din pakke afsendes, sender vi dig en e-mail med et forsendelsesnummer på pakken.

Levering i Danmark
Leveringstid estimeret: 1-3 hverdage
Køb under 650 kr.: 29,04 kr.
Køb over 650 kr.: Fri fragt

Levering i EU (undtagen Danmark og Malta)
Leveringstid estimeret: 2-6 hverdage
Køb under 130 EURO: 15 EURO
Køb over 130 EURO: Fri fragt, medmindre andet er angivet

Resten af EUROPA (undtagen Island) Norge og Schweiz, Lichtenstein, Monaco, Montenegro, Færøerne, Makedonien, San Marino og Malta
Leveringstid estimeret: 2-6 hverdage
Fragt: 29 EURO

USA og Canada:
Leveringstid estimeret: 4 -7 hverdage
Fragt: 69 EURO

Asien, Australien, New Zealand, Abu Dhabi, Dubai og Kuwait
Leveringstid estimeret: 5-9 hverdage
Fragt: 69 EURO

Øvrige lande:
Leveringstid estimeret: 5-9 hverdage
Fragt: 79 EURO

SÆRLIGT FOR STØRRE PRODUKTER OG MØBLER
Ved bestilling af møbler/større produkter sker levering med speciel fragt direkte til dit hjem indenfor EU. Du vil blive kontaktet direkte vedrørende leveringstidspunktet, så du kan være sikker på at være hjemme på adressen ved levering. Hvis du ikke er hjemme på den aftalte tid for levering, vil dine varer blive sendt tilbage til vores lager. I det tilfælde skal du kontakte os for at aftale en genlevering. Pakken vil blive leveret til kantstenen, og hvis dette ikke lader sig gøre, leveres den så tæt på dit hjem som muligt (denne service indebærer ikke fjernelse af emballage ej heller paller.) Du er ansvarlig for at få pakken fra kantstenen ind i dit hjem.

Fragt: 89 EURO for levering udenfor Danmark. For levering i Danmark gælder de normale takster, som nævnt ovenfor.

BEMÆRK: Længere leveringstid må forventes
I tilfælde af at forsendelsen er/ser beskadiget ud, beder vi dig modtage med forbehold. Hvis indholdet er beskadiget kontakt herefter kundeservice på webshop@fermliving.com

De præcise omkostninger til fragt for netop dit køb kan ses i bestillingsprocessen.

Vi leverer typisk varerne med GLS, DSV, PostNord, Prime Cargo og Schenker.
Vi leverer ikke til postboks.

VED BESTILLING AF STØRRE MÆNGDER VARER UDEN FOR EU
For levering af større ordrer uden for EU er fragtomkostningerne kun vejledende. Når ordren er placeret vil vi beregne en endelig fragtpris. 
Såfremt den endelige fragtpris pålægger ordren yderligere fragtomkostninger vil vi kontakte dig inden afsendelse. Bemærk, ekstra leveringstid kan forekomme.
Du vil have mulighed for at annullere din ordre på dette stadie af ordreprocessen.


AFGIFTER FOR LEVERING UDENFOR EU
Ved bestilling af varer til levering udenfor EU betaler du ikke dansk moms, men der kan blive pålagt moms, importgebyrer og/eller afgifter i overensstemmelse med nationale regler, så snart pakken ankommer til leveringslandet. Vi kan desværre ikke forudsige hvilket beløb, der vil blive pålagt din ordre. Du er selv ansvarlig for, at alle relevante importomkostninger til valgte land er betalt.

FORTRYDELSESRET
Privatpersoner har ret til at fortryde en aftale uden begrundelse inden for 30 dage, medmindre varen er nedsat. For nedsatte varer gælder en fortrydelsesfrist på 14 dage.
Fortrydelsesfristen udløber 30 dage efter den dag, hvor du eller en anden person, som du har valgt, får varen i fysisk besiddelse (14 dage for nedsatte varer).
Hvis du har bestilt flere varer i en ordre, og vi ikke kan levere varerne samtidig, løber fortrydelsesfristen fra du eller en anden person, som du har valgt får den sidste vare i fysisk besiddelse.
Hvis fristen udløber på en helligdag, lørdag, grundlovsdag, juleaftensdag eller nytårsdag forlænges fristen til den følgende hverdag.

Delvis fortrydelse
Som udgangspunkt gælder fortrydelsesretten kun, hvis hele købet fortrydes. Vi tilbyder dog, at du kan fortryde dit køb delvist, eks. hvis du har købt en Wire Basket og en Plant Box og du ønsker at beholde Wire Basket, men vil fortryde købet af Plant Box.
Fremgangsmåden og betingelserne er den samme som ved fuld fortrydelse (se nærmere i afsnittet ”FORTRYDELSE”), men ved delvis fortrydelse vil du ikke modtage leveringsomkostningerne retur.
 

Sådan udnytter du fortrydelsesretten
Du fortryder ved at give os besked herom. Du kan kontakte os via e-mail eller telefon, hvor du oplyser, at du fortryder:

E-mail: webshop@fermliving.com
Telefon: +45 7022 7523

Du kan ikke fortryde ved at nægte at modtage varen eller ved at undlade at hente den uden samtidig at give besked om, at du fortryder.
Hvis du gør det, kvitterer vi straks pr. mail for modtagelse af din fortrydelse. Fortrydelsesformularen bliver sendt til dig sammen med ordrebekræftelsen. Fortrydelsesfristen er overholdt, hvis du sender din meddelelse om, at du fortryder købet, inden fortrydelsesfristen er udløbet.

Returnering af varen og returomkostninger
Hvis du har fortrudt købet af en vare, skal du sende varen til:

ferm LIVING
c/o Prime Cargo
Lysbjergvej 8, Hammelev
6500 Vojens

uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter, at du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Fristen er overholdt, hvis du returnerer varerne inden udløbet af de 14 dage.
Varer kan ikke sendes pr. efterkrav eller uden omdeling.
Du skal betale porto og eventuelle andre udgifter forbundet med returnering. Ved returnering er du ansvarlig for, at varen er pakket forsvarligt ind. Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.

Du er ansvarlig for at pakken kommer frem til vores lager. Vi anbefaler at du anvender track and trace, så du hele tiden kan følge pakken.

Udgifterne for returnering i Danmark optil 2 kg forventes højst at beløbe sig til ca. 80 DKK, såfremt varen bliver sendt som pakke. Se eventuelt mere på Postnord.dk eller GLS.eu

Nogle varer kan i kraft af deres størrelse ikke returneres med normal post og vil i stedet skulle returneres med fragtfirma. Dette gælder for de fleste møbler, f.eks. reoler, skrive-, sofa- og spiseborde, stole, sofaer, daybeds etc.

Prisen for returnering med fragtbil begynder typisk ved 300-400 kr. Returfragtprisen afhænger dog af varernes vægt og volumen samt det antal kilometer, varerne skal fragtes. Der er typisk en fast pris per km. Vær opmærksom på, at der kan være prisforskel afhængig af, hvilken transportør du vælger at bruge. Du kan indhente et tilbud på pris for returnering af dine varer ved at kontakte et transportfirma.

Tilbagebetaling af pengene
Når du fortryder, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder eventuelle leveringsomkostninger.

Vi tilbagebetaler beløbet uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget din meddelelse om fortrydelse. Vi kan dog tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varerne retur, eller til du har fremsendt dokumentation for, at varerne er returneret. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion. Under alle omstændigheder pålægges du ingen former for gebyrer som følge af tilbagebetalingen. Afprøvning af varen og emballage

Du hæfter kun for en evt. forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering af varen, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varernes art, egenskaber og den måde, som den fungerer på. Du må normalt undersøge varen på samme måde, som man kan og må i en forretning, men du må ikke tage den i brug, eksempelvis må du ikke fjerne mærkater og hangtags. Hvis du har brugt varen på en måde, som man ikke må eller kan i en forretning, og vi ikke kan sælge den igen eller ikke kan sælge den til fuld pris igen, må du regne med, at vi fratrækker værdiforringelsen i det beløb, du skal have tilbage. Hvis varen ikke længere har en handelsværdi, tilbagebetaler vi ikke købsbeløbet. Manglende original emballage kan muligvis udgøre en værdiforringelse, så for at være sikker på at kunne modtage alle pengene retur, anbefales det, at varen returneres i original emballage. Du bør endvidere sørge for, at varen er forsvarligt indpakket, når du returnerer den. Du bærer selv risikoen for pakken/varerne, indtil vi modtager den. Gem derfor postkvittering samt evt. track and trace-nummer.

REKLAMATION
Hvis du køber en vare, og der er en mangel ved den – fx en defekt eller fabrikationsfejl – finder købelovens regler anvendelse.
Du kan reklamere over mangler ved varen inden for 24 måneder fra leveringstidspunktet ved at henvende dig til os på Laplandsgade 11, 2300 København S, webshop@fermliving.com eller +45 70 22 75 23.
Du skal dog altid reklamere indenfor ”rimelig tid” efter, at du har opdaget manglen. Vi anbefaler, at du reklamerer hurtigst muligt og inden 2 måneder efter, du har opdaget manglen.

Pakken skal sendes til:
ferm LIVING
c/o Prime Cargo
Lysbjerg 8, Hammelev
6500 Vojens

Vi beder dig så detaljeret som muligt oplyse, hvad problemet er. Hvis reklamationen er berettiget, tilbagebetaler vi dine rimelige fragtomkostninger. Såfremt reklamationen ikke er berettiget, betaler du selv returomkostninger samt omkostninger for genlevering til dig. Husk, at varen altid skal sendes i forsvarlig emballage og få en kvittering for afsendelse. Gem postkvittering inkl. oplysning om fragtomkostninger samt evt. track and trace-nummer.

KLAGEADGANG
Kan vi ikke blive enige om behandling af reklamationen, kan du evt. indgive en klage til
Center for Klageløsning, Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg. Du kan indgive din klage via www.forbrug.dk


EU-Kommissionens online klageportal kan også anvendes ved indgivelse af en klage. Det er særlig relevant, hvis du har bopæl i et andet EU-land. Hvis du vil benytte EU-Kommissionens online klageportal, kan du bruge dette link: http://ec.europa.eu/odr

Ved indgivelse af en klage, skal du oplyse denne e-mail adresse: webshop@fermliving.com

LOV OG VÆRNETING
Køb på webshoppen er omfattet af dansk ret og værneting er Københavns Byret. Dog kan ufravigelig national lovgivning finde anvendelse ved levering udenfor Danmark. Personer under 18 år kan ikke handle på denne webshop, uden samtykke fra en værge. 

ANSVARSFRASKRIVELSE
ferm LIVING kan til enhver tid ændre indholdet af denne side. ferm LIVING kan ikke drages til ansvar for eventuelle skader opstået som resultat af brug af siden eller for den sags skyld manglende adgang til brug af siden

PERSONDATAPOLITIK
ferm LIVING samarbejder med en række andre virksomheder, som opbevarer og behandler data. Virksomhederne behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke bruge dem til egne formål. Vi samarbejder kun med databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.


ferm LIVING ApS indsamler og behandler personoplysninger ifølge gældende lov om behandling af personoplysninger.
Hos ferm LIVING prioriterer vi datasikkerhed og fortrolighed højt. Samtidig vil vi gerne give dig den bedst mulige oplevelse, når du bruger vores hjemmeside. Derfor indsamler vi nogle oplysninger, som vi bruger, når du handler i vores webshop, herunder til ekspedering af din ordre og registrere dig til ønskede funktioner m.m., samt til at sende markedsføringsmateriale og anden information om vores produkter og aktiviteter, såfremt du har samtykket hertil. Endelig kan dine oplysninger blive brugt i forbindelse med efterforskning af mistanke om svindel.

De personoplysninger, vi indsamler, er navn, telefonnummer, e-mailadresse, privatadresse og information om dit indkøb. Af sikkerhedsårsager gemmer vi ikke betalingsoplysninger i vores database.

Vi indsamler din e-mailadresse blandt andet for, at vi via e-mail kan sende dig en ordrebekræftelse samt informere dig, når din ordre er afsendt. Dit navn og adresse anbringes på en label, som placeres udenpå pakken med dine indkøbte varer. Vi videregiver kun dine oplysninger til vores samarbejdspartnere, som fx fragtfirmaer og ferm LIVINGs eksterne lager (Prime Cargo) i det omfang, det er nødvendigt for at ekspedere dine ordrer. ferm LIVING ApS behandler personoplysninger til markedsføringsformål ifølge den gældende lovgivning, herunder kravet om indhentning af samtykke før udsendelse af elektronisk markedsføring. Kunde og ordredata er beskyttet ved kryptering under transmission og den efterfølgende opbevaring. ferm LIVING bruger Secure Socket Layers (SSL), branchestandarden for overførsel af information til at bearbejde dine ordre.

Du har ret til, ved forespørgsel, at få oplyst, hvilke oplysninger vi har registreret om dig, og gøre indsigelse mod en registrering i henhold til persondataloven. Hvis oplysningerne er forkerte, ufuldstændige eller irrelevante, har du ret til at få oplysningerne rettet eller slettet. ferm LIVING ApS gemmer personoplysninger og relevante købsdata i 5 år i henhold til bogføringspligten.

Hvis du vil have mere information eller ændre dine oplysninger, er du velkommen til at kontakte os.

Du kan enten skrive til os på adressen:

ferm LIVING ApS,
Laplandsgade 11,
2300 København S
telefon: +45 70227523
webshop@fermliving.com

Den dataansvarlige på fermliving.dk Head of Legal Helle Stakemann


Senest opdateret 28. februar 2019